Het KWF Koningin Wilhelminabos  
Berichten

Geen versieringen meer bij glaspanelen
vanaf 31 oktober 2008
(20 februari 2008)

Schoolkinderen helpen
Theo Wezenberg: "Zo gauw het groeiseizoen begint, gaan wij aan de slag.”

(20 februari 2008)

'Bomen voor het Leven'-dag 2007
Film, lezingen, gedichten.
(3 dec 2007)

IFA-prijs
voor Boomfeestdag om Wilhelminabos

(1 september 2007)

 Over het Wilhelminabos

Het bos als
monument

"Een ere-monument voor mensen die aan kanker zijn overleden." De namen op de glaspanelen van de Gedenkplek houden de herinnering levend.
Lees meer >
Ontstaan
De aanleg van het bos begon in 2000 met de eerste 'Bomen voor het Leven'-dag. Het bos werd in 1999 geschonken aan de toen 50 jarige KWF Kankerbestrijding, waarvan koningin Wilhelmina de grondlegger is. Daarom is het bos naar haar vernoemd.
Lees meer >

Volgende Bomen voor het Leven-dag

Momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen van de gedenkdag in het Wilhelminabos. Deze Gedenkdag zal op z’n vroegst plaatsvinden in 2015. Wegens financiële afwegingen zal er een beperkt aantal bomen geplant worden. Een definitieve datum is daarom nu nog niet bekend. U kunt zich wel al aanmelden voor het planten van een boom en zodra de definitieve datum bekend is, brengen wij u daarvan op de hoogte.

Mocht u al een Gedenkboom hebben aangevraagd en betaald, dan begrijpen we dat u ervan bent gegaan dat deze Gedenkboom ook dit jaar, 2014, geplant zou worden. Mocht u niet willen wachten tot 2015 en uw reeds betaalde bedrag geretourneerd willen hebben, dan kunt u dit melden aan Stichting Nationale Boomfeestdag via info@boomfeestdag.nl.

naar de site van de Stichting Nationale Boomfeestdag
naar de site van Staatsbosbeheer
naar de site van KWF Kankerbestrijding