Het KWF Koningin Wilhelminabos  
Berichten

Geen versieringen meer bij glaspanelen
vanaf 31 oktober 2008
(20 februari 2008)

Schoolkinderen helpen
Theo Wezenberg: "Zo gauw het groeiseizoen begint, gaan wij aan de slag.”

(20 februari 2008)

'Bomen voor het Leven'-dag 2007
Film, lezingen, gedichten.
(3 dec 2007)

IFA-prijs
voor Boomfeestdag om Wilhelminabos

(1 september 2007)

 Over het Wilhelminabos

Het bos als
monument

"Een ere-monument voor mensen die aan kanker zijn overleden." De namen op de glaspanelen van de Gedenkplek houden de herinnering levend.
Lees meer >
Ontstaan
De aanleg van het bos begon in 2000 met de eerste 'Bomen voor het Leven'-dag. Het bos werd in 1999 geschonken aan de toen 50 jarige KWF Kankerbestrijding, waarvan koningin Wilhelmina de grondlegger is. Daarom is het bos naar haar vernoemd.
Lees meer >

Aanmelden voor de allerlaatste "Bomen-voor-het leven-dag"

Op 28 november aanstaande is de allerlaatste "bomen-voor-het-leven-dag" in het Wilhelminabos. Het bos is, 15 jaar na de start in 2000, vol en beplant met ruim 25.000 Gedenkbomen. Deze Gedenkbomen zijn dan opgegaan in een prachtig herdenkingsbos. Op de Gedenkplek in dit bos herinneren de ruim 25.000 namen op glaspanelen aan een dierbare, die overleden is aan kanker.

U kunt zich nog één keer aanmelden en een Gedenkboom kopen voor een overleden dierbare. Er kunnen dan 500 Gedenkbomen geplant worden, voordat het bos volledig beplant is.

Het planten van een boom kost € 85. Dit in tegenstelling tot de verkoopprijs van € 75,-- van afgelopen jaren. Dit komt omdat de vervoers- en organisatiekosten erg toegenomen zijn.

Wilt u koffie of thee nuttigen op de parkeerplaats? Houd er dan rekening mee om contact geld mee te nemen. Er is namelijk geen mogelijkheid tot pinnen.

Aanmelden >

Met vriendelijke groet,
KWF Kankerbestrijding
Stichting Nationale Boomfeestdag

naar de site van de Stichting Nationale Boomfeestdag
naar de site van Staatsbosbeheer
naar de site van KWF Kankerbestrijding