Het KWF Koningin Wilhelminabos  

Aanleiding
De aanleg van het Koningin Wilhelminabos is begonnen op 9 december 2000 met de eerste 'Bomen voor het Leven'-dag. Het bos ligt in de noordpunt van het Roggebotzand bij Dronten tegenover Kampen. De Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer hebben het bos in 1999 aangeboden aan de toen 50-jarige KWF Kankerbestrijding.

Koningin Wilhelmina
Het bos is genoemd naar Koningin Wilhelmina. Zij ontving in 1948 het Nationaal Geschenk (1 miljoen euro, toen: ruim 2 miljoen gulden) vanwege haar Gouden Regeringsjubileum en besloot dit te bestemmen voor de kankerbestrijding. Dit leidde in 1949 tot de oprichting van wat nu is KWF Kankerbestrijding.

In ruim 60 jaar groeide KWF Kankerbestrijding door naar het grootste landelijke gezondheidsfonds. Het bestaat uit bijna 1.700 plaatselijke comités met ruim 120.000 vrijwilligers

Stappen in strijd tegen kanker
Kanker was in die tijd nauwelijks te genezen. Vijftig jaar geleden genas gemiddeld eenvierde, nu de helft van alle patiënten, met grote verschillen afhankelijk van het soort kanker en het stadium bij ontdekking. Dit is het resultaat van wereldwijd onderzoek, waaraan Nederland een belangrijke bijdrage levert.

Als u een boom plant in het Wilhelminabos steunt u tevens de bestrijding van kanker. € 15,- per verkochte boom gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar snellere diagnoses, betere behandelingen en verbetering van kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten.

Zie ook:

naar de site van de Stichting Nationale Boomfeestdag
naar de site van Staatsbosbeheer
naar de site van KWF Kankerbestrijding